Svenska Hamburgerköket

May 16, 2013

Svenska Hamburgerköket

På äventyr i Midsommarkransen

För ett par veckor sedan slog Svenska Sushiköket upp sin systerkrog, Svenska Hamburgeköket, och vi har gjort ett besök. Vid 19 tiden när vi var där var det gott om folk och det var svårt att få bord inomhus (finns sittplatser ute) men efter en stunds väntan fick vi plats inne. Det förstå som slår oss är att publiken är väldigt annorlunda här än på Flippin Burgers, här är det mycket mer blandning på folk och mycket mycket mer barnfamiljer. På det hela taget känns stället väldigt sympatiskt och precis så som man förväntar sig att en härlig kvarterskrog skall vara, alla är välkomna.

Det var högtryck i köket och vi fick vänta ungefär 30 minuter på våra burgare men så länge det finns kall öl så är inte vi de som klagar över det. Vi valde båda en dubbelcheese som heter “Landshövdingen” som även har rökt sidfläsk. Som snabb jämförelse är köttpuckarna betydligt mindre än på Prime Burger och det är enbart positivt eftersom det blir en riktigt bra balans mellan bröd, ost, sidfläsk, lök, tomat och sallad. Sen tycker jag nog att köttet inte är tillräckligt fett och att det inte blir lika saftigt som jag föredrar det men smaken är det inget fel på det. För er som varit på Good Burger vid Union Square tror jag ni skulle känna igen er väldigt mycket i hamburgaren som Svenska Hamburgeköket serverar. Vår burgare kostar 130 kr och då ingår pommes till, vi valde då den dyraste hamburgaren på menyn och priserna startar på 99 kr vilket är väldigt bra för den kvalitén du får.

Svenska Hamburgerköket

Komponeringen av hamburgare går inte att klaga på men känner ändå att de har en liten bit kvar att gå innan de kan kriga bland de allra bästa i Stockholm men efter att bara varit igång i två så är det mer än väl godkänt.

Svenska Hamburgerköket

Det är inte helt traditionella pommes men väl så goda, de serveras med en god och enkel bearnaise till och min vän som var med mig var lyrisk över dessa potatis kreationer.

Svenska Hamburgerköket

Som ni ser på bilden är köttet välgenomstekt och det bidrar till att saftigheten inte är helt på topp samt att det är ganska kompakt och inte riktigt grovmalet på de sättet som jag föredrar, tror säkert att den här burgaren når en bredare målgrupp än den burgaren som jag tycker är helt optimal. Det finns en del att göra som sagt och det är främst köttet som är boven här, de framgår inte på varken hemsidan eller när vi frågar personalen vilka styckdelar de har använt sig av bara från vilken ras på korna.

Mitt betyg:
Helhetsintryck:
Kött:
Bröd:
Pommes:
Pris:
Svenska Hamburgerköket4Stefan Tärnell2013-05-16 18:36:51På äventyr i Midsommarkransen

För ett par veckor sedan slog Svenska Sushiköket upp sin systerkrog, Svenska Hamburgeköket, och vi har gjort e…

Leave a Comment

Previous post: