Marie Laveau’s Hamburgare

April 19, 2012

Marie Laveaus Hamburgare

Vid Mariatorget ligger baren och restaurangen Marie Laveau, i baren serverar de både hamburgare med trevliga tillbehör (Pommes, Lökringar och Majskolv) samt även lite bättre och roligare korvar. Skäms lite över att jag ätit burgaren tidigare men det beror på ett elakt rykte som jag hörde om att den skulle vara dålig, så är absolut inte fallet. Marie Laveaus hamburgare är riktigt bra, om vi börjar med allting utom köttet först så gör de alla rätt. Mycket ost, mycket dressing, underbar lök och ett luftigt bröd som smakar underbart. Pommes och lökringar är i bra klass de med.

Det lilla problemet är dock köttet, som först och främst är alldeles för understekt, dvs stora delar av köttet har aldrig uppnått någon speciellt hög temperatur alls, väldigt långt från medium rare med andra ord. Personligen spelar det inte stor roll, jag har inga problem att äta råttkött men föredrar medium till medium-rare på hamburgare. Utöver det så är storleken på köttet bra smaken är OK men egentligen lite för smaklös, vet ej vilken blandning de kör, och skulle gott kunna kryddas lite bättre.

Även om vi åt flera hamburgare där alla hade samma tillagning så kan det självklart vara olycksfall från deras sida och trots detta är det här utan tvekan en av Stockholms bättre hamburgare.

{ 2 comments… read them below or add one }

Theo April 22, 2012 at 2:23 pm

Vad kostade allt som allt?

Reply

TopBurger April 23, 2012 at 7:14 am

Burgaren gick på 130kr, sen kostade sides (har jag för mig) 40-60kr styck.

Reply

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: