Cultur – Gamla Stan

May 11, 2013

Cultur   Gamla Stan

minihamburgare, Cultur

Har övervintrat genom en vegetarisk månad och då har det inte ens blivit vegetariska hamburgare. Inser att det öppnat väldigt mycket nya ställen som jag inte hunnit med att pröva, skäms lite i tysthet över detta. I veckan skall det bli Prime Burger och sen hoppas jag avklara övriga inom de närmaste 3-4 veckorna.

En restaurang som det inte skrivits så mycket om, i alla fall inte när det gäller hamburgare, är Cultur i Gamla Stan.

Jag har hunnit med två besök, ett på kvällen då de kör en ganska ambitiös tapas meny och en av rätterna är en minihamburgare med ljuvligt bröd, puck på högrev och rikligt med silverlök. Burgaren de kör på kvällen är faktiskt en riktig höjdare och hela menyn de har är överlag väldigt bra med få besvikelser och många riktiga fullträffar.

Utöver det har jag hunnit med och äta en lunch där de serverar en relativt dyr burgare för 175 kr (om jag inte kommer i håg helt fel). Lunchburgaren är inte riktigt lika god som deras miniburgare och det är framförallt brödet som drar ned betyget avsevärt sen är jag ingen fan av brie på burgaren men det smakar relativt bra och gillar man brie och hamburgare är det sannolikt att det här kan vara en fullträff. För mig som är enbart måttligt förtjust i brie blir smaken från osten väldigt överhängande och jag tvingas plocka bort lite ost för att få njuta av köttet som är väldigt bra.

Det märkliga med Cultur för mig är att jag blir väldigt imponerad av brödet ena gånget och väldigt besviken andra gången, vet inte om det är för att minihamburgaren medvetet får ett bättre bröd eller om jag har haft otur på lunchen. Ni ser dock relativt tydligt på bilderna skillnaden på brödet på lunchen och miniburgaren.

Cultur   Gamla Stan

Lunchhamburgaren på Cultur

Cultur   Gamla Stan

Pommes Frittes, Cultur (lunch)

Leave a Comment

Previous post:

Next post: