Blandat

October 18, 2012

Blandat

Spotted Pig bröd, färdigmald högrevsfärs från Köttbaren.

Här kommer ett lite blandat inlägg med lite av de senaste burgarna jag fått i mig. Jag inser återigen hur otroligt dåliga hamburgare vi äter generellt när man besöker en genomsnittlig pub på stan. Det gör mig lite ledsen att folk överhuvudtaget skall behöva äta så dålig mat men det är självklart inte isolerat till bara dåliga hamburgare utan dålig mat generellt på många ställen. Jag väntar fortfarande på när nästa lite mer ambitiösa ställe skall slå upp portarna, gärna nära Odenplan så klart.

När jag själv gör burgare hemma brukar jag alltid köpa mitt kött på Köttbaren där du kan beställa kött och få nästan vad du vill levererat samma dag (min mix högrev 50% bringa 25% short rib 25%). De har även en helt okej färdiggjord burgare på högrev och bringa som man kan köpa för 35kr/st och nu senast har de även börjat med högrevsfärs som är riktigt bra (inte fet nog så klart Blandat   ).

Blandat

Högrevsfärs från Köttbaren

Den enda bra burgare jag fått i mig ute under de senaste veckorna är från Tranan som absolut inte tävlar bland de bästa i Stockholm men som trots detta är helt OK och långt över det otroligt dåliga medel som finns.. Jag börjar låta lite tjatig, jag vet.

Blandat

Blandat

Tranansburgare har en riktigt bastant bit kött med god dressing vid sidan.

På avdelning urtråkiga till riktigt dåliga hamburgare hittar vi följande två.

Blandat

Texas Longhorn kopian på Drottninggatan är så nära nog en kopia man kan komma men som så ofta med kopior är den sämre.

Blandat

En av Stockholms absolut sämsta hamburgare finns på Akkurat vid Slussen. Kokt kött medium rare med smak av jag vet inte vad disktrasa och skamlöshet. Går ej att äta upp.

Jag är inte bitter, jag vill bara inte betala för dålig mat som får mig helt att tappa aptiten. Jag hoppas på att vi skall kunna få Stockholm och bli en hamburgestad av internationell klass men då krävs mer än bara fem bra ställen, medlet behöver höjas underifrån också.

Kort och gott: Våga säga nej till dåliga hamburgare!

Leave a Comment

Previous post:

Next post: